مشخصات فیزیکی
وزن 2.1 تا 2.2 گرم
ساخت کشور چین
رده ترک اعتیاد گیاهی
ماده اصلی در تجریه ان میراگینین Mitragynine
اشکال دیگر دارو که با نام قرص و کپسول کراتوم وجود دارد و ماده فعال ان میراگینین Mitragynine است .کراتوم از لحاظ طب سنتی در چین یکی از بهترین داروهای ترک اعتیاد رده گروه تریاک است میراگینین Mitragynine اثرات شادی بخش و ضد اضطراب مشابه تریاک دارد .
به گزارش سایتهای ایرانی؛ ماده مخدر جدید کریپتون مخلوط ترامادول و میراگینین 9 نفر را کشت
ماده مخدر جدیدی به نام کریپتون در کشور سوئد در سال ۲۰۱۱ باعث کشته شدن ۹ جوان در کشور سوئد شد .
این ماده مخدر که به شکل کپسول و به عنوان یک داروی گیاهی عرضه شده بود دارای ماده مخدر O - Desmethyltramadol او-دیس متیل ترامادول و Mitragynineمیراگینین است
ماده او دیس متیل ترامادول متابولیت فعال ماده مخدر ترامادول در بدن انسان است و ماده میراگینین نوعی ماده مخدر مشابه مورفین است که ازبرگ های گیاهی به نام Kratom که در جنوب شرق اسیا می روید بدست می اید .
کپسول های کریپتون تا چندی پیش در کشور سوئد به عنوان یک ماده بی ضرر گیاهی به صورت اینترنتی به فروش می رفت .
آیا دراگون میتواند باعث مثبت شدن ازمایش اعتیاد شود؟
::دراگون و پرسش و پاسخی مفید درباره آن:
مردی35ساله هستم و نزدیک به 4ساله که برای ترک اعتیادم از کپسولی بنام دتا استفاده می کنم و الان به این دارو معتاد شدم علت چیست ؟
پاسخ دکتر خوشبین : متاسفانه داروهای تبلیغی که در جهت ترک اعتیاد نام برده می شوند توسط افراد سودجو و بدون نظارت پزشک متخصص در این زمینه تهیه می شوند و دارای عوارض زیادی از قبیل اعتیاد به همان قرص ها است. بیشتر این داروها که به اسم داروهای گیاهی فروخته می شوند دارای ترکیبات شیمیایی می باشد که استفاده مداوم از آنها علاوه بر اعتیاد به قرص عوارض دیگری نیز به همراه دارد. پیشنهاد می کنم برای درمان اعتیاد خود به این قرص به متخصص روانپزشکی و افراد متخصص در زمینه ترک اعتیاد مراجعه کنید.
داروهای گیاهی که برای ترک اعتیاد در ایران استفاده می شوند دو دسته هستند
اول کپسول های ترک اعتیاد گیاهی که اکثرا دست ساز است و نظارتی بر محتوای آن نیست .
دوم قرص ها و کپسول های گیاهی که از خارج وارد می شود و به ان قرص دراگون و یا دتای هندی می گویند.
قرص دراگون و دتای هندی دارای ماده ای به نام میراگنین (متیرا گنین ) Mitragynine است.
مسئله مرگ با قرص های ترک اعتیاد گیاهی به همراه مصرف ترامادول اولین بار در کشور سوئد گزارش شده است در اجساد 9 نفر از کسانی که این دو ماده را با هم در قرصی به نام کریپتوون استفاده کرده بودند متابولیت های ترامادول به مقدار زیادی پیدا شد تحقیقات در سوئد نشان داد که داروهای گیاهی که حاوی ترکیبات کراتوم مثل میراگنین هستند اگر با ترامادول مصرف شوند باعث اوردوز شدن مصرف کننده های ترامادول می شوند ترکیبات گنین در میراگنین با از کار انداختن انزیم پی 450 در کبد سمیت ترامادول را افزایش می دهد.
اکثر این کپسول های ترک اعتیاد به اصطلاح گیاهی شامل پودر خشخاش ، ترامادول یا بایمادول یا دیفنوکسیلات و داروهای مسکن و اعصاب پودر شده هستند که با اندکی زیره و یا آویشن مخلوط می شوند که شما فکر کنید گیاهی هستند .
عوارض کپسول دتا
این قرص ها که گفته می شود ابتدا از هند وارد شده اند با نام های "دراگون” و " دتا " عرضه می شوند. و مثل مخدر های دیگر حالا در داخل تولید می شوند.
1-دتا کاملآ مضر برای معده می باشد .
2-بدلیل اینکه سیستم درونی را به هم می ریزد بر روی اعصاب تآثیر منفی گذاشته و شخص را دچار ناراحتی های اعصاب می کند و روح و روان بیمار را به هم می ریزد.
3-دتا تآثیرات بسیار بد و خطرناکی بر کلیه و کبد دارد.
4-خطرناکترین قسمت این دارو زمانی است که شخص با دتا اقدام به ترک اعتیاد می کند به صورتی که در زمان مصرف دتا موروفین طبیعی بدن از کار می افتد و چون دتا خود اعتیاد آور است شخص به این دارو معتاد می شود ولی بعد از مدتی بدن از دتا اشباع شده و دیگر دتا جوابگوی بدن نیست بنابراین چون سم زدائی بطور صحیح انجام نشده حالات خماری خود را نشان می دهد بیقراری و درد بدن شروع شده و موروفین بدن نیز کاهش یافته و بیمار به ناچار دوباره به مواد مخدر روی می آورد ولی برای اینکه بتواند بدن خود را به حالت اولیه برگرداند ناچار است که مصرف خود را به سه برابر برساند و این نتیجهء درمان خودسرانهء اعتیاد با دتا بوده و شخص بیمار از چاله به چاه میافتد.
عوارض قرص دتا
در ایران معمولا همانند دتای هندی نوع نامرغوب آن در دسترس عموم قرار می گیرد .اصل این قرصها ساخت کشور چین بوده و از گیاهی بنام کراتوم بدست می آید. حاوی ماده ای بنام میتراگینین mitraginine است که اثرات شادی بخش و ضد اضطراب مشابه تریاک دارد.
مصرف آن ظرف 5 تا 10 دقیقه اثر کرده و به انسان شادی می دهد و ذهن را آرام و بدن را فعال می کند. در ترک اعتیاد تریاک ومتادون مصرف دارد.
ایجاد بی خوابی و بی اشتهائی میکند ودر درمان افسردگی علاوه بر اعتیاد کاربرد دارد.
مصرف آن همراه با ترامادول باعث مسمومیت حاد منجر به مرگ می شود . زیرا با از کار انداختن آنزیم p450 در کبد سمیت ترامادول را افزایش داده باعث تشنج و مرگ می شود.
دراگون آزمایش مواد افیونی را مثبت نمی کند....
.............
کسانی که از اعتیاد به مواد مخدر رنج میبرند بخوانند...
اعتیاد همان چاهیست که وقتی معتاد به قعرش افتاده به هر ریسمانی چنگ میزند تا خود را از آن برهاند؛ حتی اگر در دسترسترین ریسمان، داروهای ترک اعتیادی باشد که روزی چند بار در شبکههای ماهوارهای تبلیغ میشود!
وقتی هیچ بقالی نمیگوید ماست من ترش است چگونه انتظار میرود تا تبلیغکنندگان داروهای ترک اعتیاد در شبکههای ماهوارهای به جای سخنگفتن از تاییدیههای دروغین، از مشکلاتی بگویند که مصرف این داروها با خود به همراه میآورد؟
به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه تهران امروز آمارهای رسمی نشان میدهد سالانه چندصدمیلیون تومان از جیب ایرانیها برای خرید داروهای ماهوارهای میرود که در کنار داروهای لاغری و افزایش قوای جنسی، داروهای ترک اعتیاد نیز بخش اعظمی از این داروها را تشکیل میدهد. اما صرف هزینههای بیفایده، همه ماجرا نیست؛ این سکه روی دیگری نیز دارد که به گفته دکتر سعید صفاتیان، معاون پیشین پیشگیری و درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر، خطرناکتر از ضررهای فردیست.
او میگوید: «بزرگترین آسیبی که تبلیغ و مصرف این داروها وارد میکند این است که بیاعتمادی به درمان در جامعه شکل میگیرد.»
قرصهای ترک اعتیاد دتای هندی، دراگون، امپراتور، پرفکت، آلفا، بست، سوپر پلامپ، سناتور، پودر گیاهی همراه با شربت اشتهاآور و کپسول تقویت بدن و... تنها مواردی از این داروها هستند. در معرفی همه این قرصها بیان شده که با مصرف آنها ترک اعتیاد بدون نیاز به استراحت، بدون خماری و نشئگی انجام میشود، فرد معتاد در مدت زمان کوتاه بدون اینکه حتی اطرافیانش متوجه شوند، میتواند ترک کند و علاوه بر آن، ادعا میشود مجوز از FDA و سازمانهای معتبر جهانی دارند.
فروشندگان میگویند در ترکیب این داروها که از 80 تا 600 هزار تومان قیمت دارند، فقط چند ماده گیاهی بیخطر به کار رفته است؛ اما آزمایشهای انجامشده از جمله در مرکز تحقیقات پزشکی قانونی روی چند نمونه از این قرصها نشان میدهد ترامادول ماده اصلی این داروهاست؛ مادهای که نه فقط به ترک اعتیاد کمک نمیکند بلکه به گفته دکتر صفاتیان سبب میشود تا افراد برای ترک دو ماده مصرفی یعنی هم ماده مصرفی نخست و هم ترامادول به پزشک مراجعه کنند.
او میگوید: «همه تلاش سیاستگذاران و برنامهریزان این است که جمعیت معتاد را جذب درمان کند. قانونگذار هر ساله برای درمان و پیشگیری در این حوزه بودجه اختصاص میدهد اما تبلیغ این داروها در واقع تیشه به ریشه این سیاست میزند. وقتی معتاد به واژه «درمان » بدبین شد از آن ناامید میشود و دیگر برای ترک کردن به هیچ راهی اعتماد نمیکند. این بلایی است که داروهای ترک اعتیاد تقلبی بر سر معتادان میآورند.»
این پژوهشگر در حوزه اعتیاد میافزاید: «قرصها و کپسولهای ترک اعتیاد در ماهواره و اینترنت تبلیغ میشوند ولی هیچ کدام باعث ترک اعتیاد نخواهند شد. در ساخت این داروها از 10 تا 12 مدل داروی شیمیایی و حتی صنعتی استفاده میشود. درست مثل اینکه یک فرد به داروخانه مراجعه کند و 20 استامینوفن کدئین، دیفنوکسیلات و دیازپام بخرد و یکجا بخورد.»
دکتر صفاتیان میگوید: «وقتی معتاد یکی، دو دارو را از این داروهای تبلیغ شده امتحان میکند که حتی یکصدم درصد هم احتمال جواب گرفتن در آن وجود ندارد، دیگر رغبتی برای قدم گذاشتن در راه درمان واقعی ندارد و این در سطح کلان خطری جدی برای کشور است. به هر حال این افراد سرمایههای اجتماعی ما هستند و میتوانیم با درمان آنها را به زندگی سالم برگردانیم.»
او ادامه میدهد: «اکنون 10 شبکه ماهوارهای این داروهای تقلبی و مضر را تبلیغ میکنند. حتی دیده شده که مراکزی که مجوز قانونی ندارند هم گهگاه از این داروها استفاده میکنند. ماده اصلی برخی از این داروها شقایق و از خانواده تریاک است. به همین دلیل آنها عنوان میکنند که این داروها گیاهیست. برخی دیگر از این داروها نیز از ترامادول ساخته شدهاند که روی کبد و قلب تاثیرات سوء دارد.»
او میافزاید: «بر فرض محال که این داروها، تقلبی نباشند و واقعا مفید باشند، وقتی پزشک آنها را تجویز نکرده است، نباید مردم به خود اجازه مصرف بدهند.»
از نسخهپیچی گوشه خیابان تا قیمتهای گزاف
کمتر از سه هفته پیش سرهنگ زاهدیان، رئیس پلیس امنیت اخلاقی از قطع چهار هزار خط تلفنی خبر داد که در تبلیغات ماهوارهای، جوانان ایرانی را به کلاسهای خوانندگی، رقص و آرایشگری فرا میخواندند اما هنوز تدبیری برای جلوگیری از سفارش دادن داروهای ترک اعتیاد اندیشیده نشده است. شمارهای که اعلام شده، یک خط تلفن اعتباری است. آنچه در تبلیغ عنوان میشود این است که ترک با این دارو نه خماری دارد و نه درد! قرار است ظرف 10 تا 15 روز، معتاد با کمک این دارو برای همیشه آن ماده مصرفی اعتیادآوری را که بلای جانش شده کنار بگذارد. مردی که به نظر میرسد در خیابان است، گوشی را بر میدارد. خودم را معتادی معرفی میکنم که میخواهد ترک کند. مثل یک فایل صوتی ضبط شده شروع میکند به ردیف کردن کلمات پشت سرهم:
«105 کپسول، 85 هزار تومان، صد در صد گیاهی. حداکثر 24 ساعت بعد از سفارش، در منزل تحویل میشه و شما پول رو نقدا پرداخت میکنین. ظرف 48 ساعت اول اگر راضی نبودین میتونین کپسولها رو پس بدین. ماده اصلی گیاه جینسینگ و یکسری مواد دیگه است...»
میپرسم: «یعنی نوع و مقدار ماده مصرفی اصلا مهم نیست؟»
صدای بوق ممتد خودروها مانع میشود که کلماتش را تشخیص بدهم. صدایش در بوق خودروها گم میشد: «...البته بروشوری همراه کپسولها هست که اینا رو توش نوشته.»
از عوارضش که میپرسم، با آب و تاب میگوید: «تاییدیه وزارت بهداشت اروپا داره! مگه اروپاییها داروی بد استفاده میکنن؟»
اما اگر این دارو جمع همه فواید است چرا توسط وزارت بهداشت کشورمان تایید نمیشود؟ مرد کپسول فروش معتقد است: «خب آنها میخواهند متادونی را که خودشان تولید میکنند بفروشند!»
خانم «س» یکی دیگر از این فروشندههاست که خوشسر و زبانتر است. سعی میکند خودش را به خاطر اعتیاد جوانان ناراحت نشان بدهد و میگوید: «108 کپسول، 600 هزار تومان عزیزم!»
از دفعات مصرفم میپرسد و اینکه میزان مصرفم در روز چقدر است. محل سکونتم را هم میپرسد. اتفاقی نام یکی از محلات بالای شهر به زبانم میآید و خانم «س» با چربزبانی ادامه میدهد: «خب اگه استطاعت مالی داری چرا از داروی «د» استفاده نمیکنی؟ قیمتش حدود یک میلیون تومنه. خودم از آلمان وارد میکنم!»
آلودگی داروهای ماهوارهای به مخدر شیشه
رئیس اداره پیشگیری، درمان و کاهش آسیب اعتیاد وزارت بهداشت نیز نسبت به عوارض داروهای تبلیغی ترک اعتیاد از جمله داروهای گیاهی ترک هشدار داده است.
دکتر فیروزه جعفری در این باره میگوید: «تبلیغ این داروها در مطب پزشکان، عطاریها و توسط ماهواره و غیره مورد تایید نیست. تمام داروهای تبلیغی در شبکههای ماهوارهای عوامفریبی است و حتی آن دسته از تبلیغات که ادعای دریافت تاییدیه FAD را دارند، سوء بوده و هیچگونه مجوزی ندارند.»
به گفته او «تمام داروهای ترک اعتیاد تبلیغی در ماهوارهها به نحوی مشکلآفرین هستند. داروهایی که برای ترک مواد افیونی در این شبکهها پیشنهاد میشوند با این عناوین که خستگی و درد ایجاد نمیکند؛ بیتردید خود متامفتامین و شیشه دارند؛ چرا که شیشه در کوتاهمدت انرژی ایجاد میکند، ممکن است درد را کاهش دهد و نشاط آور باشد.»
جعفری تاکید میکند: «برای ترک و درمان اعتیاد توصیه آن است که حتما به پزشک مراجعه شود. حتی اگر فرد نمیخواهد دارو مصرف کند و خواهان مصرف محدود داروست باید تحت نظر پزشک درمان شود.»